week X-21: verzopen in een vat jenever

Ken je die mop van die man die verzoop in een vat met jenever? Ik moest er de afgelopen week veel aan denken. Wellicht herken je het.

Verdraaide comfortzone

Het is me meermalen overkomen. Niet letterlijk natuurlijk! Maar telkens als ik de keus heb, kies voor  datgeen mij van nature gemakkelijk afgaat. Heb ik 39 taken om uit te kiezen, wat best een reëel aantal is in mijn dagelijkse planning, dan kies ik altijd die taken als eerste uit. Ook al weet ik dat dat wellicht niet de meest verstandige keus is.

De afgelopen weken en maanden had ik bezig willen zijn met de campus in Hilversum en het verder opbouwen van UnividualS, het coöperatieve initiatief dat ik inmiddels 10 jaar geleden heb bedacht. Maar ik ben en blijf (kennelijk) een ouwe techneut. Ik kies daarom altijd die taken eruit die met het bouwen van software te maken hebben. Natuurlijk is dat ook waarmee ik nu mijn geld verdien en mijn opdrachtgever verwacht ook geen andere prioriteit. Maar ondanks het feit dat mijn lijst met openstaande acties nog immer groeit, komen er telkens nieuwe bij. En hierbij wordt het probleem niet minder groot. De diversiteit neemt alleen maar toe! Enerzijds een groei in de richting van waar ik naar toe wil, doch ook nog steeds die drang naar die wereld die me zo vertrouwd is.

Wat dat met die man in dat vat jenever te maken heeft? Naar het schijnt hebben ze de stakker nog 3 maal eruit gered, maar hij sprong telkens terug.

De voortgang voor de marathon

Ik zou het bijna vergeten. Maar ik train nog steeds voor die marathon. Dat was/is mijn manier om uit de comfortzone te komen.

Inmiddels heb ik mezelf overtuigd dat ik de marathon ga lopen op mijn barefoot running schoenen, de Vibrams. Grappig, want is dus niet echt barefoot, niet letterlijk bedoel ik, maar het scheelt niet veel. Velen denken echter dat ik echt op blote voeten ga hardlopen. Wellicht komt dat ooit nog eens, maar nu nog even niet.

Als gevolg van de conventionele schoenen, die ik tot voor kort af en toe nog droeg, had ik veel last van mijn achillespees. Nu heb ik bijna een week enkel en alleen op de Vibrams gelopen en zijn de klachten bijna verdwenen. Wel las ik af en toe een rustdag in.

Met nog 21 weken te gaan…

week-21

De snelheid moet omlaag

Een van de geheimen is de snelheid. Mijn snelheid moet (tijdelijk) omlaag. Ik wil de marathon lopen op ongeveer 10km/uur. Dan moet ik ook trainen op deze snelheid. Door de snelheid te verlagen, maar de pas frequentie gelijk te houden, wordt de pas lengte immers kleiner en dat geeft een heerlijke ontspanning van de achillespees. Soms is het zo simpel… en technisch.