week X-19: if can dream it? Dream on

Nog 19 weken te gaan voor mijn eerste marathon. Tijd voor een kleine update. Langzaam begin ik te twijfelen aan mijn ambitie.

If you can dream it…

De woorden klonken zo mooi toen hij vertelde over zijn eigen geschiedenis. Ietwat vol van zichzelf.  Maar dat mag een geslaagde ondernemer. Van helemaal niets naar een mode imperium. “If you can dream it, you can buid it!”, vertelde Roland Kahn tijdens een inspirerende lezing bij het IGC in Amsterdam. Als je kunt dromen wat je wilt bereiken, dan kun je het ook bereiken. Simpel.

Maar geldt dat ook voor mijn marathon? Zie ik mijzelf al over de streep rennen in het olympisch stadion na 42 hele kilometers? Nee, nog niet echt…

Verdomde achillespees

Ik heb nu al een paar weken last van een achillespees. De ene keer is het erger dan de andere. Ik schreef er in een vorig bericht al over. Door te varieren met tempo en houding is het ‘probleem’ uit te stellen tot na een kilometer of 8. Daarna houdt het toch echt op. En al heb ik er tijdens het hardlopen niet altijd last van, de dag na iedere training, strompel ik als een bejaarde van auto naar bureaustoel, uit efficiency oogpunt via de koffiemachine. Niet bepaald het beeld dat ik voor ogen had toen ik begon aan deze ambitieuze uitdaging.

Ik kan je verzekeren op deze manier is er geen donder aan. Die marathon en dan vooral de training had me moeten helpen met het vinden van een balans. Ik geloof heel sterk in de kracht van het universum. Als je een boodschap zend, krijg je een antwoord. Maar wat kan ik nu met dit antwoord?

You can do it

Klinkt als een foute slogan, bedacht door een marketeer. Er is zoveel te dromen. Dat weten marketeers als geen ander. Laat mensen geloven in een droom. “Koop ons product!” roepen ze je toe, “en je dromen zullen uitkomen”. Was het maar zo gemakkelijk.

Het is gewoon hard werken. 80% transpiratie, 20% inspiratie.

Maar ik geloof dat ik het kan. Wellicht met een beetje hulp?