ZZP’er aan het strand kan veel van bedrijven leren

ZZP’ers sturen graag foto’s naar sociale media dat ze met laptop op schoot aan het strand zitten te werken. ‘Mijn werkplek voor vandaag’, staat er dan bij. De vrijheid, de onafhankelijkheid en de mogelijkheden om te kiezen moet zichtbaar gevierd worden. Maar eerlijk is eerlijk, wij kunnen ook van organisaties leren. En niet zo’n beetje ook.

Sta mij toe een grootheid te citeren: emeritus hoogleraar Doede Keuning. Ik heb veel van hem geleerd toen ik zelf nog in de banken zat bij een opleiding bedrijfskunde die ik jaren terug volgde. Komt ie:

Een organisatie is een complex van mensen en middelen dat ontworpen wordt om door samenwerking en opoffering van beschikbare middelen bepaalde doelstellingen te bereiken. Een organisatie is een instrument en is het resultaat van organiseren.

Prachtige zinnen. Zo raak. Het gekke is: het leerboek waarin dit opgeschreven is, staat al heel wat jaren onaangeroerd in de kast. De zinnen zijn met een blauwe stift onderstreept. Ze maakten toen indruk op me, ze maken nu indruk op me.

Kan er een wereld bestaan zonder organisaties? Ik kan het me niet voorstellen. In mijn werk als softwarebouwer ben ik volkomen afhankelijk van organisaties die mij willen inhuren. Nog nooit ben ik door een andere zzp’er ingehuurd. Bijna alles om mij heen is gemaakt door organisaties. Nee, niet bijna alles, álles. Het gaat namelijk om de definitie. Nergens staat hóe de organisatie (juridisch) georganiseerd dient te zijn. Ieder collectief van professionals kan een organisatie zijn…

Kijk, nu wordt het interessant!

Ongetwijfeld ken je ze wel, die zzp’ers die zichzelf zien als de organisatie en alles zelf doen. Dat zijn niet de meest succesvolle ondernemers. Er ontbreekt een groter doel dan louter het in stand houden van zichzelf. Een van de grote kansen voor zzp’ers in Nederland is geschapen door de vakbeweging en de linkse politiek. Het lot van de relatie werkgever-werknemer is in Nederland onderhevig aan paranoïde protectionisme van de overheid. Lifetime employment is niet meer van deze tijd, maar nog steeds de politieke utopie. Hierdoor kijken werkgevers wel goed uit voordat ze iemand een vast contract geven. Het gevolg is dat de werkgever, als vertegenwoordiger van de organisatie, aan externen (ons dus!) overgeleverd is om tijdelijk dan wel specialistisch werk te verrichten. Daarbij heeft dé organisatie – met haar vele manieren van dienstverlening – ongelooflijk veel meerwaarde voor de zzp’er. Die meerwaarde is groter dan ik ooit zal worden. Het is dus aan ons, zzp’ers in Nederland, om te leren van organisaties. Wat doen ze goed en waar laten ze, al dan niet bewust, steken vallen?

 

Om vervolgens onszelf de vraag te stellen hoe we daar, zittend aan het strand met een laptop op schoot, optimaal profijt van kunnen hebben.

Kijk! Mijn nieuwe werkplek!

Kijk! Mijn nieuwe werkplek! Nee hoor, geintje. Veel te veel afleiding voor mij. Maar het schijnt belangrijk te zijn om een foto van mijzelf op te nemen in de blogs, om het persoonlijker te maken…. Tja 😉