Drie lessen voor de zzp’er met een grote b..

Mensen die mij een beetje kennen, of zij die mijn blog op deze plek volgen, waarvoor mijn grote dank, weten dat ik een uitgesproken mening over de term zzp’er heb. En zeker aan professionals die zeggen (of denken) dat ze zzp’er zijn. Totdat we een betere term hebben, noem ik mijzelf ook maar zzp’er, om scherp te blijven… Maar in tegenstelling tot veel zelfstandigen om mij heen kijk ik graag in de keuken van de grote bedrijven. De organisaties. Ik leer graag van deze ‘molochs’. En dat kan in mijn optiek op drie manieren. Nee, nu niet gelijk verder klikken, eigenwijs! Gun jezelf een minuut. Dan gun ik jou drie manieren waarop wij, zzp’ers, van de grote organisaties kunnen leren.

Les 1: Kopieer de organisatie!

Nu niet schrikken, je hebt gekozen voor een zelfstandig bestaan en piekert er niet over om een bedrijf te stichten. Hoeft ook helemaal niet. Jij hebt natuurlijk heel mooie ideeën en je bruist van de inspiratie. Je hebt een grote bek (en daar schaam je je ook helemaal niet voor, en terecht) en met jouw dynamiek en assertiviteit verzamel je zo een stel zwaar getalenteerde zzp’ers om je heen. Je piekert er niet over om personeel aan te nemen, daar ben je of te beroerd voor of je bent zo goed dat je geen personeel om je heen kunt velen. Maar je bouwt met die zzp’ers om je heen wel een organisatie op van hardwerkende zelfstandigen. Zo bouw je aan een organisatie zonder dat je een bedrijf wordt. En samen bouw je aan een geweldige toekomst met al die netwerken en expertises waar je ineens de beschikking over hebt. Ik noem dit ook vaak het ‘Wel de lusten, niet de lasten’ model.

Les 2: Vul de organisatie aan!

Even onder ons: in een organisatie laat men steken vallen. Ja, heus. En het ergste is: dat gaat soms bewust. Door egotisme van de leden van de organisatie. Collega’s die elkaar een loer willen draaien, rattengedrag en werknemers die een ‘laat maar waaien-mentaliteit’ hebben zijn het gif van het bedrijf. Dat is wel heel negatief ik weet het. Maar bedenk ook eens dat bedrijven expertise niet kunnen vinden of tijdelijk specialisten nodig hebben.

Zoals de oude voetbalmeester al zei: elk nadeel heb z’n voordeel. De zzp’er laat zich door de bedrijven inhuren om die hiaten te vullen. Als je als zzp’er echt slim bent, en dat ben je, doe je dat rechtstreeks. Dus zonder tussenkomst van allerlei tussenhandelaren. Jij weet inmiddels wel bij welke bedrijven er wat fout gaat omdat je dat van collega-zzp’er hebt gehoord of zelf aan den lijve hebt ondervonden toen je een klus voor ze deed. Spring in dat gat!

Les 3: Doe als de organisatie – organiseer!

Persoonlijk vind ik dit de mooiste les. Zzp’ers staan in hun kracht en richten zich op hun sterktes. Als een vergrootglas waarin het zonlicht zich bundelt. In het brandpunt ontstaat zo’n grote hitte dat hele bossen er door afbranden. Hoeveel kracht heeft het licht waarin wij ons dagelijks bewegen? We staan er niet bij stil, totdat we het bundelen.

blog-10-vergrootglas

Zzp’ers die hun krachten bundelen: dát is wat mij ontzettend boeit. Vooral als ze zien wat ze zelf missen en naar die vaardigheden op zoek gaan. Dit is een contrast met de eerste les. Ook prima, maar het zelf-organiserend vermogen van een groep, dus niet met een zelfbenoemde leider aan het roer, dat is pas interessant.

Een stel zelfondernemende IT’ers die gezamenlijk een verkoper aannemen bijvoorbeeld. Of een club zzp’ers die in een verzamelgebouw gaan zitten. En dan projecten aannemen waar een ieder zijn of haar steentje aan bijdraagt. Ik noem maar wat. Zelf zou ik wel eens een magazine willen beginnen. Ik ken fotografen, tekstschrijvers, artdirectors, marktonderzoekers, powerpoint- en wordspecialisten in mijn directe werkomgeving en tezamen zouden we….

Ach, dat is nu jammer, sorry, einde van de les. Een minuutje had ik beloofd. Volgende week meer!